Fotoshoot-wandelend-roodjasje

Wie ben ik?

Liefdevol - betrouwbaar - enthousiast - gepassioneerd - bitchy - levenslustig - optimistisch - gevoelig voor stemmingen - conflictvermijdend 

Al 10 jaar getrouwd met Jeroen en moeder van drie fantastische dochters Evi (19 jaar), Puck (18 jaar) en Isa (16 jaar)

Dol op persoonlijke ontwikkeling - kennisoverdracht - wandelen - bestuderen van menselijk gedrag - de lente - het leven - de zee - lezen - praten - borrelnoten en inspireren

Fan van Nine Star Ki - Wie is de mol? - Tjitske Reidinga - Indiaas eten - Chardonnay - Italië - George Clooney en Grey's Anatomy 

Mijn missie

Overal om me heen zie ik relaties stuk lopen op het gebrek aan  (goede) communicatie.

Zonde vind ik dat. Want daarmee geef je je relatie geen echte kans, terwijl je ooit toch heel bewust voor je partner hebt gekozen.

Jij bent uniek, je partner ook

In de loop van de tijd ontstaan binnen elke relatie irritaties en vaak op gedrag dat je eerst zo leuk aan elkaar vond. Jij kijkt en denkt vanuit wie jij bent, en je partner doet dit vanuit wie hij is. Want jullie zijn allebei uniek en gedragen jullie dus ook op jullie eigen manier. En daar ontstaat onbegrip, je begrijpt elkaar simpelweg niet meer.

Weten wie jij bent, weten wie je partner werkelijk is, wat jullie drijft en wat jullie behoeften zijn, zorgt ervoor dat je weet hoe je met elkaar kunt communiceren.

Super relatie

Mijn missie is ervoor zorgen dat jij en jouw partner samen die super relatie creëren waar jullie altijd van droomden. Dit door jullie te helpen jezelf en elkaar heel goed te leren kennen. Door te weten wat jullie communicatiestijlen zijn en wat jullie elkaar te brengen hebben. Wat jullie van elkaar nodig hebben binnen de relatie en waar jullie op mogen letten. Zowel bij jezelf als ook bij je partner.

 

Maar ook wat jullie van elkaar kunnen leren en natuurlijk hoe jullie hierover in gesprek kunnen gaan. Want ik weet dat relatieproblemen eigenlijk communicatieproblemen zijn.

Ontwerp zonder titel (1)

Mijn verhaal

Jarenlang heb ik mezelf weggecijferd, mezelf aangepast en geprobeerd het anderen naar de zin te maken. Met wisselend succes. Want soms leverde mij dat iets op, maar regelmatig voelde ik me ongelukkig, miskend en ontevreden. Ook in mijn relatie was er ondanks de liefde vaak een hoop gedoe. Ik begreep soms maar weinig van mezelf en vaak ook niks van mijn partner.

In mijn karakter zit iets waardoor ik telkens weer mijn best deed er toch iets van te maken, ik zette de knop weer om en ging door. Maar het continue over mijn grenzen gaan, leidde uiteindelijk tot een dubbele nekhernia. Na bijna drie jaar met chronische pijn te hebben rondgelopen, werd ik geopereerd. Tijdens het revalidatieproces wist ik dat het anders moest en had ik alle tijd om me op mezelf te richten. Zo begon ik aan mijn persoonlijke ontwikkelingsreis. Ik verslond boeken, volgde cursussen en deed uiteindelijk een coachopleiding.

Vanaf dat moment veranderde mijn leven. Ik vond mijn passie en startte een praktijk als wandelcoach. Eindelijk zat ik goed in mijn vel. Ondanks alle kennis, ervaring en zelfontwikkeling bleven er toch dingen onduidelijk voor mij. Ik ging niet meer over mijn grenzen heen, maar liet anderen dat soms nog wel doen. Ik pleasde niet meer ten koste van mezelf, maar voelde wel de drang om het de ander naar de zin te maken. Ik bleef het lastig vinden om mijn emoties te tonen, terwijl ik zo goed wist wat ik voelde. En ook in mijn relatie met mijn man bleef ik tegen uitdagingen aanlopen.

Tot ik in contact kwam met Nine Star Ki en één voor één alle kwartjes begonnen te vallen. Vanaf toen snapte ik waarom ik deed wat ik deed, waar mijn emoties vandaan kwamen en waarom ik op een bepaalde manier reageerde op situaties. Ik herkende mezelf compleet in mijn eigen Nine Star Ki reeks en werd eigenlijk met de dag meer verliefd op deze materie. Mijn enthousiasme groeide en groeide en ik kreeg steeds meer begrip en liefde voor mezelf.

Maar je kunt niet enkel naar jezelf kijken, dus ik dook ook in de reeks van mijn man. En hierdoor begreep ik eindelijk wat de drijfveren achter zijn gedrag waren en wat hij echt nodig heeft als mens, maar ook wat belangrijk voor hem is binnen onze relatie. Uiteindelijk ontstond door al deze kennis en inzichten acceptatie en een hele andere manier van met elkaar omgaan.

Door te begrijpen waar mijn gedrag lastig voor hem is en vice versa, zijn wij in staat op een andere manier met elkaar rekening te houden. Onze manier van communiceren speelt daarin een hele grote rol. Onze relatie is sindsdien alleen maar beter en liefdevoller geworden. Conflicten komen bijna niet voor en we geven elkaar die ruimte die we nodig hebben. Dit betekent absoluut niet dat we het altijd met elkaar eens zijn of dat we alles leuk vinden van elkaar, maar door alles bespreekbaar te maken vanuit onszelf blijven we in verbinding. Zo hebben wij die super relatie gecreëerd met humor en respect waar we beiden heel blij van worden. En nu help ik met veel plezier en dankbaarheid andere stellen ook hun super relatie te realiseren.

Iedereen verdient een superrelatie!