Wat is Nine Star Ki

Fotoshoot-ligstoel-laptop

Wat is Nine Star Ki precies?

Nine Star Ki is letterlijk vertaald 9 sterren energie. Het is, zover wij weten, de oudste vorm van astrologie. Het komt oorspronkelijk uit China, is overgewaaid naar Japan en via o.a. de Feng Shui terecht gekomen in het Westen.

De aarde en dus ook de mensen op de aarde staan onder invloed van de energie van de sterren. De sterren die het sterkste aanwezig zijn op het moment van onze geboorte geven hun energie af en daardoor krijgen wij bepaalde kenmerken/eigenschappen mee.

Deze eigenschappen zijn neutraal, maar bevatten zowel een positieve kant als een negatieve kant. En zo komen we uit bij een belangrijk basisprincipe van Nine Star Ki: Yin Yang.

Yin Yang betekent kort gezegd dat alles 2 kanten van dezelfde medaille heeft. Er is geen goed en geen fout, alles hoort erbij. Sterker nog, het één kan niet zonder het ander.

Verder is Nine Star Ki gebaseerd op de vijf elementenleer. Deze vijf elementen vormen samen een cirkel, waardoor de energie constant in beweging blijft. Je hebt als mens ook de energie van alle vijf de elementen nodig om te kunnen bewegen, om niet vast te lopen en om in balans te zijn.

Dit zie je terug in de voedende en controlerende cyclus.

Yin & Yang

Yin Yang

is een spel tussen positief en negatief. Al jouw eigenschappen hebben zowel een positieve als een negatieve kant. Binnen Nine Star Ki mag alles er zijn.

Alles is goed, ook als dat niet zo is.

Het één is niet beter dan het ander. Die twee kanten horen er gewoon bij. Net zoals de nacht bij de dag hoort.

Beide kanten horen bij het leven, want niets is totaal yin of totaal yang.

Het lichte vertegenwoordigt yin, maar daarin bevindt zich een stukje van het donkere, yange gedeelte. Samen zijn zij één.

yin yang (4)

Zonder licht is er geen donker

V&C cyclus

Binnen Nine Star Ki heb je 5 elementen en in totaal 9 verschijningsvormen.

  • Hout  heeft 2 verschijningsvormen, 3 en 4 hout.
  • Vuur  heeft 1 verschijningsvorm: 9 vuur
  • Aarde  heeft 3 verschijningsvormen: 2, 5 en 8 aarde
  • Metaal  heeft 2 verschijningsvormen: 6 en 7 metaal
  • Water  heeft 1 verschijningsvorm: 1 water

De verschijningsvormen van een element zijn verschillend, maar hebben wel een gemeenschappelijke basis. De 5 elementen volgen elkaar op om de cyclus van het leven mogelijk te maken. Wanneer je dan ook alle elementen in jouw dag weet te integreren, heb je te maken met een voedende cyclus (zie de groene pijlen).  Omdat je te maken hebt met Yin en Yang is er ook een controlerende cyclus (zie rode pijlen). Je hebt het beiden nodig.

Waar staan de elementen voor?

website hout (1)
website vuur (1)
website aarde (1)
website metaal (1)
website water (1)

Jouw Nine Star Ki reeks

Jouw Nine Star Ki reeks bestaat uit 3 getallen.

Het eerste getal is je hoofdgetal. Het vertelt je wie jij in basis bent. Het is jouw unieke vorm en hierin zit de meeste potentie voor jouw groei.

Het tweede getal is je emotiegetal. Het gaat over jouw innerlijke wereld. Hoe beleef jij de dingen? Hoe reageer jij vanuit emotie?

Het derde getal is jouw aanleg- en handelingsgetal. Dit getal gaat over hoe jij overkomt op anderen. Het laat de manier waarop jij handelt zien en het pad dat je kiest. Hoe jij je doelen nastreeft.

Jij bent als persoon een mooie mix van deze drie elementen. Wil jij jezelf helemaal leren kennen en (ook) begrijpen hoe de onderlinge verhouding werkt binnen je reeks, dan kun je overwegen mee te doen met mijn online programma "Communicatie is Ki" of je maakt een afspraak met mij.

Je kunt via de onderstaande knop opzoeken wat jouw Nine Star Ki reeks is. Kom je er niet uit? Stuur me dan even een bericht via info@lisettegrift.nl. Dan reken ik dit met plezier voor jou uit.

 

Jouw persoonlijke handleiding!

Vind jij het fijn om wat meer handvatten te hebben en daardoor jezelf en de ander beter te begrijpen?

Jasmijn zegt hierover het volgende: Ik zou iedereen die inzicht in zichzelf wil hebben, maar ook degene die de vinger niet kan leggen op wrijving in relaties, een Nine Star Ki consult aanraden.

Het helpt om begrip en inzicht in de ander en in de verhouding tussen jou en de ander te krijgen. Wat zorgt voor een soepelere omgang en uiteindelijk een diepere connectie met elkaar. Omdat je begrijpt waarom de ander doet wat hij doet en je daardoor beter in kan spelen op gedrag waar je anders 'last' van zou hebben.

Fotoshoot-ligstoel-telefoon

Ook meer inzicht in jezelf of een ander krijgen?