Blogfoto

Innerlijke onrust

Niet weten wat te delen, geen woorden kunnen geven aan mijn gevoel en wat er in mij leeft. Mezelf niet meer inspirerend vinden (hallo zelfafwijzing) en mijn innerlijk vuur als uitgeblust ervaren.

Soms vlamde het nog even op. Vaker is het stil. Hier en in mij.

Door lichamelijke klachten word ik gedwongen tot stilstand te komen. Maar van binnen blijft het onrustig en kan ik me er niet aan overgeven. Alles grijp ik aan als afleiding. De was en andere altijd voorhanden zijnde huishoudelijke taken. Ik check mijn mail tig keer per dag, scroll vaker dan normaal op Insta en ik netflix me suf.

Mijn stapel nog te lezen boeken wordt amper kleiner, want ik heb alleen tijdens mijn ochtendritueel de tijd om een paar bladzijden te lezen. Want al snel staat de hond dan voor mijn neus heen en weer te drentelen dat ze eruit wil. Ook dat is afleiding trouwens, want zij kan best wachten. Maar ik ga.

Nu ik dat een paar dagen uit handen heb gegeven en ik mezelf verplicht rust heb toebedeeld, valt het me nog sterker op hoe slecht ik kan ontspannen. Hoe ik mijn brein keer op keer uitnodig zich te laten prikkelen. Tot het zo overprikkeld is dat ik alleen nog tot rust kom als ik slaap. En zelfs daar twijfel ik over, want ik droom zo levendig en ik word al tijden niet meer uitgerust wakker. En zo herhaalt het patroon zich dag na dag. Tot nu. Ik ben er klaar mee.

Vandaag kwam het inzicht dat ik dit niet meer wil. Dat ik dit niet meer kan. Dus ik trek de stoute schoenen aan en stop ermee.
Een maand lang geen social media en een maand lang bijna geen Netflix of andere afleiders.

Ontprikkelen is wat ik nodig heb.

En ik schijt zeven kleuren, want oh mijn God, hoe dan? Maar één van mijn motto’s is “Feel the fear and do it anyway”. Dus dat ga ik doen. Ik ga de zeeën van tijd benutten mezelf, mijn vuur en mijn woorden weer te vinden in de stilte. Zonder ruis en afleiding.

Het enige dat ik nog niet zeker weet is of ik al mijn inzichten en mijn ervaring met je ga delen via dit blog op mijn website of via mijn inspiratiemail of helemaal niet. Maar daar komen we vanzelf achter.

Vanaf maandag 21 november is het 30 dagen extra stil hier.

Ciao bella 💜💛💖

Posted in

Laat een reactie achter