Blogfoto

Coaching

Vandaag belde ik een klant die een zeer belangrijke, levensveranderende keuze te maken had en mij vandaag zou vertellen wat ze had besloten.

En ze maakte een bold move. Eentje waarmee ik haar feliciteerde en waarvan ik denk dat het de juiste keuze is. Ik ben trots op haar en zij is dat zelf ook.

Zo trots zelfs dat ze besloot dat ze mij nu wellicht niet meer nodig had. Ze had het gedaan, het voelde goed, dus ze kon het verder wel alleen. Ook haar keuze natuurlijk, ik ga iemand niet dwingen bij mij te blijven. Ook al denk ik niet dat het een verstandige keuze is.

Ze heeft namelijk de eerste, belangrijke stap gezet van een lange weg die ze nog te gaan heeft. En op die weg komt ze allerlei obstakels tegen waar zij hoogstwaarschijnlijk een paar keer flink over gaat vallen of volgens een oud patroon op gaat reageren.

En dan is het namelijk zo fijn om een coach of therapeut te hebben. Om je dat te laten inzien, je anders te laten kijken, je te wijzen hoe je het ook kunt doen, om je te helpen opstaan en weer door te gaan.

Dat is ook de reden waarom ook ik me (af en toe) laat coachen. Omdat ik mijn eigen blinde vlekken heb. Ik weet het allemaal wel. Maar het ook echt doen is vaak een ander verhaal.

En hoe fijn is het dan dat er iemand met je meeloopt, je cheerleader is, je de juiste richting wijst? Niet altijd, want als ik bij mijn coach ben, voel ik vaak precies wat ik mijn klanten soms aandoe. En nee, dat is echt niet altijd leuk. Maar vaker ongemakkelijk, irritant en pijnlijk.

Maar hey, uiteindelijk groei en leer ik ervan. En dat is volgens mij de essentie van het leven 💜💛💖

Hoe is dat voor jou?

Posted in

Laat een reactie achter