Blogfoto

Personal story

Ik worstelde al heel lang met mezelf. Ik was niet echt gelukkig, maar ik wist niet waarom en wat ik dan anders wilde. Ik haalde nauwelijks meer voldoening uit mijn dagelijkse bestaan: het huishouden, de opvoeding van de kinderen en alle daarbij behorende zorgtaken. Ik voelde me vaak gefrustreerd, omdat ik vast zat tussen mijn gevoel en mijn verstand. Want ik had toch alles om gelukkig te zijn? Ik had een fijne relatie, drie gezonde kinderen, mijn familie,  lieve vrienden, een prima huis. Ik hoefde financieel gezien niet te werken. Maar waarom voelde het dan niet goed? Waarom voelde het zo zinloos allemaal? Terwijl ik van mening was dat het helemaal niet zinloos is om veel tijd en aandacht aan je kinderen te besteden.

Ik wilde verandering, maar ik wist niet hoe en wat en ik durfde ook niet echt….. Want wat wilde ik dan gaan doen? En trouwens, werken is ook niet zaligmakend. Ik kon toch vast geen leuke baan vinden, wie zat er op mij te wachten en bovendien zou thuis alles in de soep lopen als ik er niet meer dagelijks was. En durfde ik wel toe te geven dat ik niet gelukkig was met een leven waar ik zelf voor had gekozen? Met al deze gedachten belemmerde ik mezelf. Ze zorgden er alleen maar voor dat ik geen actie ondernam.

Door eerlijk naar mezelf te kijken ontdekte ik dat één van de oorzaken van mijn frustratie bleek te zijn dat ik altijd op de laatste plaats kwam. Dit deed ik trouwens helemaal zelf hoor. Ik zorgde niet goed voor mezelf en liet de zorg voor anderen altijd voor gaan. Maar daardoor verwaarloosde ik mezelf en was ik uiteindelijk door mijn steeds terugkerende frustratie ook niet goed voor een ander (lees gezin) en daar sloeg ik mezelf dan weer mee om de oren. Ik was geen goede moeder, geen gezellige en begripvolle partner enzovoorts…..één en al schuldgevoel.

Uiteindelijk bezorgde mijn gedrag mij een dubbele nekhernia. Deze lichamelijke ellende heeft mij doen inzien dat ik beter voor mezelf moest gaan zorgen. Ik ben ermee begonnen om fysiek beter voor mezelf te gaan zorgen door goed naar mijn lichaam te luisteren. Mijn grenzen te voelen en er dan ook naar te luisteren in plaats van eroverheen gaan. Ook ben ik gaan nadenken over waar ik blij van werd, wat IK wilde doen. Dit proces (inclusief medisch traject) heeft ruim twee jaar geduurd en ging met ups and downs. Gaandeweg ontdekte ik dat goed naar mezelf luisteren een positief effect had op zowel mijn lichamelijke als ook mijn mentale gezondheid. Toch viel ik, na volledig fysiek herstel, toch weer een klein beetje terug in mijn oude gewoontes. Het is ook niet makkelijk om je patronen te doorbreken. Maar doordat dit vrijwel direct zijn weerslag op mijn lichaam had, merkte ik dat gelukkig op tijd op en toen ging de knop echt om.

Vanaf dat moment ging het snel, ik ontmoette iemand waarmee ik direct een enorme klik had. Onze gesprekken waren vanaf het begin heel bijzonder en diepgaand. Later bleek zij coach te zijn. Mijn interesse was gewekt. Ik zag op Facebook een bericht voor een coach challenge aan en zoog alle informatie die ik daar kreeg als een spons op. Ik ‘oefende’ me gek en ik werd er zó blij van dat ik me na afloop heb ingeschreven voor De Nieuwe Coach Opleiding. Zelfs zonder dat ik me ook maar één moment schuldig voelde dat ik zoveel geld aan mijn eigen ontwikkeling uitgaf.

Van deze opleiding leerde ik zoveel. Ik ontdekte veel nieuwe dingen over mezelf en ik ontwikkelde me enorm. Ik durfde beter grenzen te stellen en kreeg steeds meer energie. Ook had mijn ontwikkeling een positief effect op de mensen om mij heen. Ik vond het steeds makkelijker om nee te zeggen zonder me schuldig te voelen. Ik werd besluitvaardiger, ik gaf toe aan vermoeidheid. Niet alles hoefde meer perfect te zijn en ik bleef zeker niet altijd maar door rennen. Kortom ik leerde mijn eigen zuurstofmasker eerst op te zetten en daar werd ik een heel stuk gelukkiger van.

De opleiding bracht mij zoveel dat ik besloot om hier mijn werk van te gaan maken. Na het afronden van de coach opleiding heb ik vorig jaar oktober de sprong in het diepe gewaagd en me als zelfstandig onderneemster ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Sinds die dag is mijn leven er één van voldoening, leuke spanning, ontwikkeling, nieuwe dingen, uitdagingen en blijheid. Ik ben begonnen mezelf op nummer 1 te zetten en help nu andere moeders dat ook te doen.

Posted in

Laat een reactie achter